TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware obrada novčanica | Croatian.lamareschale.org

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware obrada novčanica

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware obrada novčanica

Nakon korištenja Trezor za jako dugo vremena napokon sam dobio moje ruke na Ledger novčanik - Trezor glavnoj konkurenciji.

To je u osnovi uređaj koji omogućuje vam spremanje privatnih ključeva na njega. Ako pratite ovaj blog vjerojatno znate već da sam veliki TREZORfan - prvi široko rasprostranjen Bitcoin hardvera novčanik. Također sam pregledao novčanik u prošlosti. No, budući da do danas nije bilo stvarne konkurencije na Trezor skočio sam na priliku da pregledate ovu cool novi uređaj i usporediti dva.

load...

Novčanik knjiga na desnoj strani, a Trezor na lijevoj strani.

Knjiga ima stil bolji stil od Trezor

Kada otvorite paket Ledgera odmah primijetiti da je u pitanju u stilu. Osim Ledger bljesak disk sama također dobili PU kožni novčanik, sigurnosni kartice glavne knjige koja vrsta izgleda kao kreditne kartice i lanac remen knjigu na svoj vrat, ako želite.

load...

Trezor je uređaj vrste nespretan u odnosu na Ledgera gladak dizajn. To je također puno lakše nositi Ledger oko budući da je znatno manji od Trezor.

Postavljanje novčanike - Jednostavan i do točke

Instalacija i postavljanje Ledger zahtijeva korištenje aplikacije Chrome. Nakon što ložiti program s web Ledgera ćete biti prisutan sa čarobnjak za postavljanje. U prošlosti Ledger novčanici nisu imali drugi zaslon poput Trezor, ali Nano S je potpuno opremljena sa svojim na zaslonu.

Korištenjem mali ekran i na Trezor i Ledger je moguće postaviti uređaj čak i od kompromitiranja uređaj koji čini da se osjećam puno opuštenije. Evo primjera kako se to radi s Trezor:

load...

Postavljanje sigurnosti - PIN kod i oporavak sjeme

PIN kôd je dodatni sloj zaštite kako bi bili sigurni da čak i ako je netko ukrao Ledger od vas će i dalje imati tvrdo vrijeme s prijavom na svoj račun. Unesite neispravni PIN kôd 3 puta, a uređaj se briše čist.

Nakon što ste postavili svoj PIN da je vrijeme za prelazak na sjeme za oporavak. Sjeme oporavak je skup riječi koje kada se stavi zajedno u određenom redoslijedu može pomoći oporavak privatne ključeve u slučaju da uređaj slomljena ili izgubljena.

To znači da čak i ako ste u potpunosti otpad Ledgeryou'll dalje moći oporaviti sve svoje izgubljene Bitcoins preko tog sjemena. To je također razlog zašto je vrlo važno zapisati na sigurno mjesto gdje nitko ne može pristupiti jer ako netko dobiva hold to - oni mogu pristupiti sredstva.

Proces je prilično slična u oba uređaja. Oba pokazuju sjeme na samu, a ne uređaja na zaslonu računala tako da nema haker daljinski može kopirati.

Evo screenshot sjemena oporavak moga Ledgera. Jednom sam ovaj post to znači da ću morati resetirati uređaj Ledger, jer svatko može ukrasti moje sredstva u ovom trenutku.

Korištenje Trezor i Ledger - kratko i slatko

Nakon što instalacija završi možete početi koristiti svoj Ledger. Samo ponovno ga flash disk, unesite svoj PIN kod i ti si dobar to ići. Sučelje je vrlo intuitivno i ne zahtijeva puno objašnjenja.

Većina sučelja obavlja se preko gumba na samom uređaju. Tipke se mogu koristiti za pomicanje izbornika ili guraju istovremeno simulirati „odabir”.

Trezor koristi sličan sučelje dvije tipke, ali oni su izgradili u više suptilan način u uređaju. Nije velika stvar, ali olakšava ne gurati ih slučajno .

Budući da ne postoji način da se pristup svoj novčanik bez flash disk spojiti na računalo stvara puno sigurnije okruženje za slanje i primanje Bitcoins. To znači da čak i ako netko zna vaš PIN ne može pristupiti novca, jer on nema fizički uređaj.

To također znači da čak i ako je računalo koje koristite za slanje Bitcoins od kompromitiran, jer da koristite ono što je poznato kao dvije Factor Authentication (2FA) da si još manje vjerojatno da će biti izloženi bilo kakve prijetnje (osobito čovjek-in-the-middle napada).

Presuda - tko je bolji? Trezor ili knjiga?

Iskreno, ja ne mogu reći ništa loše o Ledgeror Trezor novčanik. Ive 'bio koristeći oba TREZORand Ledger za dugo vremena sada i obojica su zapravo odlične proizvode.

Oba ova novčanike će vam dati vaš novac vrijedi, samo knjiga Nano S to radi na jeftiniju način. Trenutno to košta oko 30 $ manje od Trezor. Na kraju mislim da se svodi na koji želite bolje u pogledu dizajna i ugled.

Ledger je gladak, ali Trezor je bio oko za duže vrijeme. To je tvoj poziv.

load...

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Bitcoin Casinos pregled - 5 najboljih mjesta za Bitcoin Kockanje

Post Tacocoin

Od TREZOR do LastPASS: Najbolji menadžeri za šifriranje 2017 pregled

Post Tacocoin

KeepKey protiv pregleda TREZOR - Bitcoin hardverske lisnice

Post Tacocoin

Tražite Bitcoin Alternative? Evo 6 kovanica koje treba razmotriti

Post Tacocoin

Gemini Bitcoin Exchange pregled

Post Tacocoin

Najbolja eterična košarica (ažuriranje 2018) - 5 opcija pregledane

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading pregled

Post Tacocoin

Pregled Bitcoin Billionaire App (Hack, Cheats i Mod apk)

Post Tacocoin

Evo Pobjednika za najbolji 2018 Bitcoin hardver novčanik

Post Tacocoin

Koji je najbolji Bitcoin desktop wallet?

Post Tacocoin

Ledger Nano S pregled - Je li ovaj Bitcoinov novčanik bolji od TREZOR-a?

Post Tacocoin

Pregled: Paxful protiv lokalnih Bitcoins