GreenAddress.it pregled | Croatian.lamareschale.org

GreenAddress.it pregled

GreenAddress.it pregled

Kad sam počeo s Bitcoin, bilo je vrlo malo izbora u odjelu lisnice, ali ovih dana ima toliko da može dobiti prilično zbunjujuće. Obično samo preporučiti novčanik za početnike, ali ti novčanici ažuriraju često takve preporuke samo privremeno relevantan. Dakle, ovdje će nadamo se biti prvi u nizu programa novčanik mišljenja, dajući vam ideju o tome što različiti Bitcoin novčanici ponuditi i pomoći vam odabrati jedan za vas.

load...

Ovi pregledi ne uključuju „rezultate”, nego preporuka. Svaki novčanik pregledani u ovoj seriji će biti pregledani, jer je to dobro za nešto ili nekoga, ne zato što su „najbolji” ili „najgori” ili negdje između.

Objava: Ja sam upoznat s osnivačem GreenAddress.it te su ga domaćin dok pohađaju BitcoinTLV konferenciji u 2014. To mi je dopustio da se bliži pogled na GA.it iz perspektive osnivača.

load...

Platforme - web, desktop, Android, iOS

GreenAddress.it (ili GA.it za kratko) je jedan od onih novčanike što je više nego samo aplikacije. Kada otvorite GA.it novčanik, kao i kod mnogih drugih novčanike, vi zapravo stvara sjeme koje se mogu ponovno koristiti i uvesti u bilo GA.it aplikacije (kao što je na telefon, preglednik, hardver novčanik, itd). Postoji inačica preglednika (ne instalirati potrebna, dostupan za sve platforme) sa svim značajkama, ako niste previše zabrinuti za sigurnost. Međutim, kada otvorite svoj novčanik u pregledniku ona će vas upozoriti na najboljim sigurnosnim postupcima (kao dobri novčanici treba), te će preporučiti skidanje lokalno instaliran aplikacije na Androidu, iOS ili radnoj površini pomoću Chrome sandboxed ekstenzije (podržava Windows, Mac i Linux). Desktop verzija zahtijeva da je instaliran Chrome, iako ne zahtijeva zapravo koristi Chrome.

load...

TL DR

# 8211; GA.it pokriva sve glavne platforme s lokalno instaliranih aplikacija, a također nudi web verziju. To je cross-platforma kompatibilnosti u mojoj knjizi.

Privatne Tipke - 2 od 2, nepouzdan

GreenAddress je dizajniran s namjerom da nudi rješenje za transakcije 0-potvrde pomoću „zeleni” adrese za slanje. To znači da svaka usluga ili trgovac koji vjeruje GreenAddress možete biti sigurni da su transakcije poslane preko GA.it neće biti dvostruko provedenog vremena (i stoga vas poštedjeti čekanja za potvrde). Oni su to učinili tako što su njihovi novčanici koristiti 2 od 2 multisig, držite jednu tipku i GreenAddress.it drži drugu tipku. GA.it ne može transakcije koje ne odobravaju jer se držati drugu tipku.

Svaki put kad napravite ili primiti transakciju, GA.it će vam poslati nTimeLock-ED potpisali transakcije tako da je moguće da se oporavim svoj novac, čak i ako GA.it odjednom nestane korištenjem open source alat nazvan Nježna. To čini novčanik nepouzdan (Hvala, poslušnost) no ako GreenAddress.it ikad ne nestane ona će zahtijevati malo angažmana.

GA.it vam omogućuje da stvorite 2 od 3 multisig račune koji omogućuju vam da držati 2 ključeva. To znači GA.it ne može pružiti sigurnost 0-potvrda o transakciji, no ona također vam omogućuje da imaju potpunu kontrolu bez nTimeLock-ed transakcija i njihovih alata (koristeći Electrum) i čini novčanik potpuno nepouzdan. GA.it pruža korak po korak vodi točno kako da se oporavim vaš novčanik za svaku metodu.

TL DR

# 8211; Vi držite privatni ključ i GA.it ima privatni ključ, no on je nepouzdan. Također, moguće je držati 2 od 3 privatnih ključeva.

Korisničko iskustvo i Značajke

GA.it je potpuno opremljenog sa svime što biste očekivali od novčanika. Osnovne značajke uključuju:

  • Kratica sjeme (lako zapisati za backup)
  • Sigurnosni PIN
  • Dvostruka provjera autentičnosti (pomoću e-maila, autentifikatoru SMS ili telefon)
  • Automatski prijevod u lokalnu valutu i decimalnog denominacije (BTC, mBTC, bita, itd)
  • Odvojeni računovodstveni (omogućujući vam da koristite odvojene „račune” u istom novčaniku)
  • Barkodova za slanje / primanje, kao i uvoz / izvoz

Dodatne značajke (mnogi su zahvaljujući 2 od 2 multisig model):

  • Postaviti ograničenja potrošnje: to omogućuje potrošiti do granice prije nego zahtijevaju dva faktora
  • Povezivanje s računa na društvenim mrežama: omogućuje drugima da vam poslati novac bez potrebe da dijele Bitcoin adrese, kao i aktiviranje „gledati samo” modu pomoću ove račune
  • URL za plaćanje: to vam omogućuje da stvorite vezu koja može generirati Bitcoin adresu iz vašeg novčanika; to je vrlo korisno za primanje savjeta ili plaćanja, bez potrebe da ručno podijeliti Bitcoin adresa
  • Potvrda instant transakcije (dostupno samo za podršku usluge i trgovci)

Što se tiče UX, moram priznati da GA.it je malo slab na tom planu u odnosu na druge novčanike. Ponekad se čini kao da oni nude previše mogućnosti. Novčanik nema jak dojam estetike i komfora. Na novčanici za sve platforme su zapravo ista baza, a kada se premjestiti s jedne platforme na drugu da se osjeća kao isti točno novčanik. Jedina iznimka je „lite” verzija za Android podesno zove GreenBits, koja zapravo izgleda kao pravilan mobilni novčanik. Ona nema sve značajke (koje se još uvijek može lako pristupiti sa „punom” verziji), ali stvarno je puno ugodniji za mobilnu uporabu i osjeća dobro.

Imam samo jedan mali zahvat s UX i da kad nemate dovoljno novca za naknade novčanik ne pomaže - ona jednostavno kaže „ne dovoljno sredstava”. Većina novčanici će vas pitati želite li poslati malo manje kako bi napravili mjesta za naknadu à la micelija, pa čak i BC.info. To može biti mala stvar, ali mislim da ove vrste UX stvari biti važno - toliko mnogo puta sam htjela poslati ostatak promjena u mom GA.it novčanik i morao sam pogoditi koliko ostaviti za naknadu.

TL DR

# 8211; Jedan od najvažnijih i potpuno opremljen novčanike vani, ako bacite pogled vjerojatno ćete više nego što ste mislili da ste u potrazi za novčanik. Osjeća kao puno radno vrijeme programer izgrađen aplikaciju sa samo pola radnog vremena dizajner.

Sažetak

Mislim da je to novčanik ima dobre osobine, dobru sigurnost i nešto slabije korisničko iskustvo. Ako ste u potrazi gdje zadržati većinu svojih „vruće” novca (oni koji nisu u skladištenju) ja bi općenito preporučiti GA.it. Ako ste paranoični vrsta, a vi ste u potrazi za potpuni i izustiti trustlessness možete koristiti 2 od 3 knjige i još uvijek dobiti većinu značajki no vi svibanj uzeti u obzir i druge novčanike (vjerojatno s jakim multisig sigurnost). Ja obično ne preporučuju ovaj novčanik za početnike zbog dizajna aspekta i količinu vremena i truda to zahtijeva otvoriti novčanik (30 sekundi umjesto 5 sekundi za druge jednostavne novčanike), a također jer početnici ne trebaju ili želim sve te značajke. No kombinacija mogućnosti i mobilni verzija novčanik čine ovaj novčanik je jedan od mojih osobnih favorita.

load...

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Moja ulaganja u BTCJam upravo su nestala

Post Tacocoin

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware obrada novčanica

Post Tacocoin

Vodič za početnike najboljih VPN usluga u 2016. godini

Post Tacocoin

BTCJam pregledao - Moje osobno iskustvo i Reddit korisničke recenzije

Post Tacocoin

Pregled trgovine AvaTrade Bitcoin

Post Tacocoin

Najbolja eterična košarica (ažuriranje 2018) - 5 opcija pregledane

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za iOS (iPhone, iPad)

Post Tacocoin

Elektronski novčanik pregledan: osobni i Reddit recenzije

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 pregled - Nije li sigurno da vrijedi svoj novac

Post Tacocoin

Bitstamp pregled: Je li najjeftiniji burzu za kupnju Bitcoina?

Post Tacocoin

Je li Coinbase zloupotrijebio sudionike programa upućivanja?

Post Tacocoin

Evo Pobjednika za najbolji 2018 Bitcoin hardver novčanik